Ingrediënten

 

2 eiwitten

250 gr suiker

5 blaadjes gelatine

2 el gearomatiseerde siroop naar keuze (optioneel)

15 gr maïzena

een mespuntje voedingskleurstof naar keuze

Bereiding

Week de gelatine in koud water 10 min. 

Doe de suiker in de tm en klem keukenpapier tussen het deksel om de poedersuikerstorm te beheersen. Mix 10 sec op snel 10. 

Zet 30 gr van de poedersuiker opzij in een kom samen met 15 gr maïzena. 

Zet de vlinder op de messen en voeg de 2 eiwitten toe aan de rest van de poedersuiker in de beker. 5 min, 90°, snel 4. Als er 3 min verstreken zijn voeg je de geweekte gelatineblaadjes toe via de dekselopening en de gearomatiseerde siroop. Laat verder draaien tot de 5 min om zijn. Voeg de voedingskleurstof toe: 3 min, 60°, snel 4. 

Intussen een vorm (18 x 13 cm) ruim bedekken met bakpapier of plastiekfolie en bestrooi dan het poedersuiker/maïzenamengsel met behulp van een zeef. Giet het spekmengsel in de vorm en zet in de koelkast voor min 3 uur. Als het mengsel opgestijfd is strooi op de bovenzijde de rest van het poedersuiker/maïzenamengsel. Leg het mengsel op de werkplank om in blokjes te snijden. Rol elk blokje nog eens in poedersuiker om niet te kleven.